BOEKEN

Minna (biografie Humphrey Mijnals) - Danny van der Linden


Humphrey Mijnals is één van de sterren van de Surinaamse kampioensploeg Robinhood als hij in 1956 een contract tekent bij het Utrechtse Elinkwijk. Na een moeizaam debuut tegen Sparta, roept een supporter: ’Plak een postzegel op z’n kont en stuur hem terug!’

Een positieve instelling geeft hem de wilskracht om toch te slagen in het Nederlandse voetbal. In april 1960 maakt Mijnals als eerste donkere speler zijn debuut in het Nederlands elftal. In die wedstrijd maakt de verdediger indruk door een spectaculaire omhaal te maken. “Hij was een Braziliaan”, weet tijdgenoot Hans Kraay. “Die foto is de hele wereld overgegaan. Dat was zo’n geweldige actie, zoiets deden wij Nederlandse verdedigers niet, dat konden we niet. En als we het per ongeluk zouden proberen, zouden we moeten worden afgevoerd, met een hernia.”


Het boek ‘Minna’ (de bijnaam van Mijnals) gaat over het leven, met pieken en dalen, van de man die grote spelers als Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Patrick Kluivert en Clarence Seedorf voorging en wist te inspireren.


ISBN: 9789090374994

Pagina's: 162


Verschijnt: 27 augustus 2023ASSistentiehond - Sietske Bakker


Ik sta bij de kassa in de supermarkt, samen met mijn hond met een geel fluoriserend hesje aan.

"Waar helpt die hond jou bij?" krijg ik als opmerking van een vrouw die achter me staat. Ik vraag me af waarom deze vraag gesteld wordt en laat hem even op me inwerken. "Uhm, niet alle beperkingen zijn zichtbaar", geef ik haar als antwoord terug.


Veel mensen die een hond met een hesje zien lopen denken al snel aan een blindengeleidehond of een ADL-hulphond. Maar wist je dat er ook psychosociale hulphonden bestaan? Dit boek gaat over het levensverhaal van een jonge vrouw die er voor kiest om het leven aan te gaan, ondanks haar hobbels op de weg. Hoe ziet haar leven met ASS er uit? Hoe volgt haar reis door de GGZ en het leven? Wat kan een hulphond voor iemand met psychosociale problemen betekenen? Wat is de wetenschappelijke onderbouwing en hoe ervaart zij het hele hulphond traject?


Geschreven voor zowel personen met ASS die ervaringsverhalen zoeken, als deskundigen binnen de GGZ. 


Sietske Bakker (1996) is op 22-jarige leeftijd gediagnosticeerd met Autisme Spectrum Stoornis (ASS), waardoor zij beperkingen in het dagelijks leven ervaart. Na een lange 'reis' binnen de GGZ volgt zij samen met haar hond Lilly het hulphond traject.


ISBN: 9789083355207

Pagina's: 152


Verschijnt: 1 september 2023