Werkwijze

Beste auteur,


Laten we beginnen met een felicitatie! Het is niet iedereen gegeven om een manuscript af te ronden. Daar is vaak veel inspanning, geduld en doorzettingsvermogen voor nodig. Maar nu wil je natuurlijk ook dat jouw verhaal ook als boek verschijnt en in de winkel komt te liggen. Daar kan Lusus Publishing je bij helpen.


Onze werkwijze leggen we hier in het kort aan je uit.
Het begint allemaal bij het insturen van jouw manuscript. Hoe je dat doet, lees je hier. Geef onze even de tijd om jouw verhaal te lezen. Je krijgt altijd een reactie van ons.


Als wij geloven in jouw verhaal willen we graag verder met je praten. Dit omdat we graag een beeld willen vormen van wie jij bent, waar je voor staat en of er een klik is. Tijdens deze gesprekken leren we al snel welke manier van boekpromotie bij jouw past, want dat is één van de volgende stappen. Daarnaast vinden we het heel belangrijk om jou beter te leren kennen omdat wij geloven in een persoonlijke aanpak en een prettige samenwerking. (mede hierom gaan wij niet voor een massale aanpak en zullen we niet honderden boeken per jaar uit willen geven)


Nadat we enthousiast zijn geworden over jouw manuscript én onze gesprekken is het tijd om dingen op papier te zetten. Kortom: we gaan een contract opstellen. Dit krijg je opgestuurd. Neem rustig de tijd om dit te lezen. Als je vragen hebt: stel ze. Pas als we allebei blij worden van de overeenkomst is het tijd om een afspraak te maken om handtekeningen te zetten. In dit contract wordt onder anderen afgesproken dat jij per verkocht boek een percentage aan royalties betaald krijgt.


Bij het tekenen van het contract begint meteen de promotie al. Wij zullen op social media bekend maken dat jij een contract hebt getekend en dat jouw boek er dus aan komt.


Daarna gaan wij aan de slag. We hebben wellicht al gesproken over een cover of andere ideeën die jij hebt. Het mooie is: alles doen we in overleg. Je wordt dus niet ineens geconfronteerd met iets dat je graag anders had willen zien.


Wij zorgen voor de opmaak en ISBN-nummer van jouw boek. Hiervoor hebben wij een uitstekende samenwerking met Centraal Boekhuis.
Zodra jouw boek bijna af is, gaan we praten over de presentatie van jouw boek. Natuurlijk gaan we samen nadenken over dit evenement en de pers benaderen. Ook zorgen wij dat het boek bij elke boekhandel te verkrijgen is. Zelf krijg jij een aantal exemplaren van jouw boek cadeau. Wij vragen wel van je dat je beschikbaar bent voor promotionele activiteiten. Dus we vinden het fijn als je een signeersessie of interview wilt geven om jouw boek te promoten. Dit zal bijdragen aan een succes van jouw boek!


We krijgen vaak de vraag wat dit een auteur kost. Hier kunnen we duidelijk over zijn: NIETS! Ook vragen we niet van je dat je contactgegevens van familie en vrienden met ons deelt of dat je zelf een bepaald aantal boeken van ons koopt. Kortom: open, eerlijk en transparant.

unsplash